Google adsense buraya gelecek
Mısır Mitolojisi
Mısır Nitolojisi Tanımı
Mısır mitolojisi, Eski Mısır'da oluşan mitlerin tamamıdır. Her toplumun kendine ait mitleri vardır. Bu Eski Mısır içinde geçerlidir.
Mısır Mitolojisi Nedir
Eski Mısır, o zamanki bir çok topluluk gibi çok tanrılı bir dine sahipti. Bu yüzden oldukça çok fazla sayıda mit, hikaye ve efsane ortaya çıkmıştır. Bu da Mısır mitolojisini oldukça zengin kılmıştır. Yunan ve Roma mitolojileri ile birlikte en çok bilinen ve araştırılan mitolojidir. Roma mitolojisi ile Yunan mitolojisi birbirine benzese de Mısır mitolojisi bu iki mitolojiden çok farklıdır.
Mısır yaratılış mitinde, ilk başta karanın tamamı sularla kaplı olduğuna inanılırdı (ayriyeten bakınız Mısır Yaratılış miti). Daha sonra Nil Nehrinden Re-Atum' un çıktığına ve Re-Atum'dan ise Şu (hava) ve Tefnut (nem)'un çıktığına inanılıırdı. Eski Mısırlılar, tanrılarını yarı hayvan şeklinde tasvir ederlerdi.
Eski Mısırlılar tıp, matamatik ve felsefe'de oldukça çok ilerlemişlerdi. Tıp'ın mucitleri dersek yanlış olmaz. Mumyalama işlemleri için insan organlarını oldukça fazla incelemişlerdir. Nil nehrinin hangi aylarda taşacağını matamatiksel olarak hesaplamışlar ve ona göre önlem almışlardır. Felsefeleri ise adalettir. Bunların yanında büyü işleriyle oldukça çok uğraşmışlardır.
Yazı genişletilecektir.
Yazı genişletilecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder