Athena Kimdir

Google adsense buraya gelecek

Athena Kimdir

Athena kimdir: Yunan Mitolojisinde Oniki Olimposlu tanrılar içinde geçen, Baş Tanrı Zeus ve Hikmet Tanrısı Metis'in kızıdır. Yunan Mitolojisinde Zeka Tanrıçası olarak inanılmıştır. Güzel ve Erkeksi özelliklere sahip olarak betimlenmiştir. Athena Roma mitolojisinde ki ismi Minerva'dır. Athena Yunan Mitolojisinde adeletli, cesur, savaşçı, zanaatkar, üstün strateji uzmanı olarak bahsedilmiştir. Athena'nın sembolleri ise Mızrak, Zeytin dalı ve Baykuştur.

Athena'nın Doğumu


   Efsaneye göre Zeus, Metis ile birlikte olduktan sonra Metis'in hamile kaldığını öğrenir. Çocuğunun olmasını istemeyen Zeus, Metis'i hamileyken yutar. Bir zaman sonra Zeus'un kafasında bir şişlik oluşmaya başlar. Her geçen gün Zeus'un baş ağrıları artar ve artık dayanamayacak hal alır. Zeus kendi oğlu olan demir ustası, Ateş Tanrısı Hephaistos'u çağırır ve elindeki baltayla kafasına vurmasını söyler. Emrine itaat eden Hephaistos elindeki balta ile Zeus'un kafasına vurur ve açılan yarıktan Çok güzel bir kız çıkar. Athena doğduğunda giyinmiş kuşanmış tam teçhizat silahlıdır. 
athena mitoloji
Athena

Athena'nın Yaşamı


   Athena doğduğunda, Zeki, zanaatkar ve tam bir savaşçıydı. Bu özellikler Athena'nın yaşamı boyunca hayatını etkilemiştir. Savaşlarda en önde giderdi. Bunun yanında iyi bir terzi ve demir ustasıydı. Mitolojide ki ilk kaynaklarda adaletsiz biriymiş gibi gösterilse de sonradan çıkan kaynaklarda Adalet Athena ile özdeşleştirilmişti. 
   Mitolojide ilk zeytin ağacını Athena'nın diktiği söylenir. Zeytin dalının barış sembolü olarak kullanılması çok eskilere dayanır. Athena'nın adalet ve barışçı olması bunun yanında ilk zeytin dalını dikmesi belkide Zaytin dalının barış sembolü olmasının nedenidir.
   Athena, Atina şehrinin koruyucu tanrısıydı. Atina'nın ismi buradan gelir.

Athena Truva Savaşı


   Truva Savaşı'nın başlamasının sebebi olan altın elma meselesinde o 3 güzel arasında Athena'da vardır. Athena en güzelin kendi olduğunu iddaa etmiş ve Paris'in kendisini seçmesi için ona sonsuz akıl ve başarı teklif etmişti. Fakat Paris onun bu teklifini geri çevirerek Afradit'in teklifini (Dünya güzeli Helena ile evlenmesini teklif etmişti) kabul etmişti. Athena bu olaydan sonra çok sinerlenmiş ve 10 yıl süren savaşların savaşı Truva Savaşın'da yerini almıştı. Truva Savaşı hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Bakire Athena

   Athena mitolojik kaynaklara göre hiç evlenmediği söylenir. Güzel ve alımlı bir kız olmasına rağmen o bakire kalmayı tercih etmiştir.

1 yorum: