Mitos Logos ve Epos nedir arasındaki farklar

Google adsense buraya gelecek

Katagori: Bunlar nedir

Mitos (Mit) Nedir

   İlk çağlarda tanrıların, yarı tanrıların, kahramanların ya da insanüstü varlıkların yaşam hikayesini anlatan efsanelere mitos denir. Mitos hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için "Mitos Nedir" adlı yazımızı okumanızı tavsiye ederim.

Epos Nedir

Epos; mitosun, ölçülü şiirsel biçimidir. Mitos ile baştan aşağı bir yakınlık içerisindedir. Mitos, eposun çekirdeğini oluşturur. Bu iki kavramda da çoğunluğunda abartı vardır ve bir çok insan için gerçek değildir.

Logos Nedir

   Logos, mitten sonra mitolojinin ikinci parçasıdır. Şöyle ki; mitoloji, mit (myth) ve logos kelimelerinin birleşiminden oluşur. Yani mitoloji temelinde mitleri ve logosları inceler.
   
mitos epos ve logos arasındaki ilişki   Logos, mitos ile epostan çok farklı anlamdadır ve tam anlamıyla zıttıdır. Logos, gerçeğin insan sözüyle söylenmesidir. Logos akıldır ve yasal düzendir.

Mitos epos logos arasındaki ilişki

   Mitos ile epos tarih boyu hep iç içe olmuş kavramlardır. Birbiriyle oldukça yakımlık gösterir. Logos ise mitos ve eposun tam zıttıdır. Epos ile mitosun inandırıcılığı olsada genelde güvenilmez sözlerdir fakat logos gerçektir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder