Hera

Google adsense buraya gelecek

Hera 

   Hera ( Roma Mitolojisinde Juno ya da Iuno olarak bilinmektedir), Yunan mitolojisindeTitan Kronos ile Rheia'nın kızı, Zeus'un ise Hem kardeşi hem de eşidir. Zeus'un eşi olmasından dolayı Olimposlular'ın kraliçesi sayılmıştır. Ayriyeten evlilik tanrıçası ve kadınların koruyucusu olarak da inanılmıştır. Bir başka inanç ise doğum sırasında kadınlara yardım ettiği söylenmektedir. Yunan mitolojisinde en güçlü tanrı Zeus olsada eşi Hera ondan daha güçlü olduğunu söylemek mümkündür.

hera zeus   Zeus'un aşkları konusunda en fazla dikkat çekenidir. Zeus'un Bilinen tek meşru eşidir. Genellikle Zeus'un diğer aşklarından sürekli öç alma peşinde koşan kıskanç bir kadın olarak betimlenmiştir. Zeus'un diğer aşklarına sürekli bir kötülük yapmıştır. Zeus birçok kere Hera'yı aldatsa da Zeus'a olan aşkından hiç vazgçmemiştir.  Turuva savaşının çıkmasının nedeni olan güzellik yarışmasındaki 3 tanrıçadan biridir (diğerleri Afrodit ve Athena). Hatta birinci seçilemediğinden dolayı  Troyalılara büyük kin beslemiştir.

   Hera, sürekli savaşlarda olmuştur. Bilinen en cesur tanrıçadır. Argos'ta tarımla ilişkili adına törenler düzenlenmiştir. Hera'nın Kutsal hayvanı İnektir. Bunun yanında guguk kuşu ve tavuskuşuda simgelerindendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder